Сватбени покани и табелки за маса, част 2

В предишното блогиране ви разказахме как направихме хартията за комплект сватбени покани и табелки за маса. Сега продължаваме с описанието на процеса – довършителните работи, които се оказаха доста по-трудоемки от очакваното!

Младоженците ни дадоха файлове с тяхна карикатура за лицето на картичките и текста за поканите и табелките в желан от тях шрифт. Започнахме с оразмеряване на тези файлове (защото, логично, размерите се разминаха) и разпечатването им върху паус. След това подхванахме проби със зашиване на паус към обемна ръчна хартия. Наложи се да сменяме конци от няколко различни материала, да изпробваме няколко различни бода и настройки на машината, докато най-накрая паусът започна да се зашива добре, без да къса конеца и без хартията да се разпада. Ето и кадър от шиенето:

Sewing velum

На всяка покана трябваше да се направят по 4 шева, а на всяка табелка – по 2. За да не се разплитат шевовете и да няма стърчащи конци вързахме възелчета на всяко крайче. Тук обаче изскочи друг проблем – устойчивият конец, който ползвахме, реши своеволно да се изхлузва от възела. Затова се наложи всяко едно от около 400-те възелчета да се фиксира. Черешката на тортата беше мъничка панделка от конеца от вътрешната страна на поканата:

Wedding invitation

В крайна сметка, след още няколко безсънни нощи, успяхме да завършим поканите и картичките:

Stack of invitations

Stack of table cards

Най-много ни зарадва това, че Елица и Павел ги харесаха наистина много и сме благодарни, че приеха така отворено нашите идеи, въпреки колебанията си в началото!

пп: Реакциите на поканените при вида на поканата ни подсказа, че има публика за нашата работа, което много ни насърчи и очерта нови идеи и посоки на заниманията ни 🙂

You may also like...

4 Responses

 1. Таня says:

  Здравейте,случайно попаднах на Вашият сайт и трябва да Ви кажа,че нещата,които правите са страхотни,оригинални и интересни!Поздравления!
  Моя братовчедка наскоро ще се жени и искам да попитам за цената на една такава сватбена покана /със и без снимка/ и табелка за маса.Ще са ни нужни окло 60 покани през сптември.
  Също така,казвате,че ви има в 2 магазина.Къде можем да видим на живо тези произведения или може би в ателието Ви?
  С поздрав,Таня

 2. Гери says:

  Здравей Таня и благодарим за добрите думи! На въпроса за поканите ще ти отговорим по мейл, а за магазините – адресите са написани в блогирането: http://bghandmade.com/notices/1498/

  Освен в тези две, вече сме оставили неща и в други 2 магазинчета – Душа Дар (Кърниградска 7) и Art shop 681 (Хан Аспарух 18).

 3. Силвия says:

  Здравейте!
  След два месеца ще се омъжвам и искам да попитам за цената на сватбената покана с карикатурата, както и за табелките за маса. Поканите ще са окло 50, а тейбъл картичките около 12. Предварително благодаря.

  Силвия

 4. Боби says:

  Цената зависи от доста неща, вкл. размер, използвана хартия и декорации, вграждане на семена, как се печата текста и прочее. Като ориентир една подобна покана може да струва около 5 лв, но имайте предвид, че конкретно показаната е част от по-голяма поръчка с още доста други неща, а самата карикатура ни беше дадена от младоженците. Най-добре ни пишете на info@bghandmade.com с допълнителни детайли, за да можем да ви дадем по-точна информация! Лек ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.