Цени

На тази страница ще изброим цените на някои наши творения. Още от началото е нужно да направим уточнението, че това са цени за продукти от / със ръчна хартия, създадени по поръчка, след разговор с клиента, съобразени с вашите изисквания. Не са налични или „на склад“.

 


 

Визитки и етикети

Това са малки листчета от ръчна хартия, които изливаме така, че да станат по-плътни и здрави – като картон. Могат да бъдат в различни форми, всякакви цветове, с органични декорации. Примери ще намерите в този раздел на сайта. Визитките са две групи според размера:

 • Малки: правоъгълни 8 х 4, елипса 8 х 4, кръгче 5 см диаметър, правоъгълни 6 х 3, тагове 6 х 3
 • Големи: правоъгълни 9 х 5, тагове 9 х 5, правоъгълни 9 х 4, правоъгълни 6 х 7, квадратни 6 х 6
 • Още по-големи и неправилни форми, след изработка на шаблон: цена по запитване

Цените в тази таблица са само за изработката на ръчната хартия. По-долу ще намерите цени за печат.

Малки Големи
100 бр 30 лв 40 лв
200 бр 55 лв 70 лв
300 бр 80 лв 105 лв
400 бр 100 лв 140 лв
500 бр 125 лв 170 лв
всеки 100 бр над 500 25 лв 25 лв
 • Вграждане на семена, което прави хартията „покълваща“: +50% оскъпяване, ако семената са по наш избор (каквото имаме налично в големи количества, обикновено тагетес и космос), или ако вие донесете семената след консултация за нужното количество. Ако желаете специфични семена, можем да ги купим и ние, като тяхната стойност се добавя към поръчката.
 • Поставяне на метална капса, светъл или тъмен метал: 5 ст/бр
 • Поставяне на двойно тънко въженце от юта, 2 х 15 см: 5 ст/бр
 • Изработка на поръчков шаблон: 20-50 лв според сложността, еднократно (примерни форми: облак, сърце, листо, дърво, риба, кокъл, ябълка, крушка…)

Снимката е пример за картонче 9 х 5, което може да се ползва и за визитка, и като етикет. Показва също метална капса и двойно въженце, както и двустранен сито печат в един цвят + паус с цветен печат.

Етикети от ръчна хартия със ситопечат, капса, въженце и паус

Печат

Ситопечат (silk screen printing). Най-често използваме тази техника за печат върху нашата ръчна хартия. Прави се ръчно, визитките се печатат една по една. Плюсове: възможност за относително малки и фини елементи, цвят по ваш избор, качествен отпечатък. 20 лв за 100 удара, 10 лв за всеки следващи 100.

Автоматичен печат от този тип (известен и като офис печат или самонамастиляващ печат). Представлява комплект от „машинка“ и клише, като размерът определя цената. Печат подходящ за визитки 8 х 4 см струва 38 лв. Плюсове: възможност за отпечатване на неограничено количество картончета, както и използването на печата за всякакви други нужди. Минуси: не може да има много фини елементи, качеството на отпечатъка зависи от вас, цветовете на мастилните тампони са черно, синьо, червено и зелено (заплащат се отделно).

Паус (vellum, наричан погрешно „оризова хартия“). Печатаме цветно на лазерен принтер и режем на полиграфска гилотина. Плюсове: единствено този метод позволява пълноцветно отпечатване, включително снимки, схеми, илюстрации. Цената варира силно според размера и бройката, трябва да се предвиди метод на закрепване към етикета (капса, перфорация и въженце, лепене). Ориентир: 20 лв за 100 бр 9 х 5.

Релефен печат (преге, висок печат, emboss, deboss). Предлагаме създаване на релефен отпечатък върху хартията чрез метално клише и термопреса, както и печат с термофолио – металици и пигментни. Цена по запитване, долна граница 50 лв за 100 бр 9 х 5. Може да се комбинира със ситопечат.

Ръчна хартия с релефен печат

Във всички случаи ние правим оформлението на проекта, който ще се отпечата – тази услуга не се заплаща допълнително!

 


 

Албуми и книги

Ръчно подвързани фото албуми и книги с твърди корици, облечени с ръчна хартия. Примери ще намерите в този раздел на сайта.

Предлагаме два размера: малък (22 х 17 см) и голям (32 х 22 см). Базовите цени са съответно 30 и 60 лв. Това включва:

 • Две твърди корици от 2 мм мукава, облечена с ръчна хартия, избрана от вас от наличната в офиса.
 • Тяло от луксозна, релефна, италианска хартия Rusticus (бяла/кремава/светло бежова, по избор).
  • За фото албум ползваме 30 листа (60 страници) 240 г картон, който идеално понася залепване на много снимки и писане, рисуване.
  • За книга ползваме 50 лист (100 страници) 140 г хартия, при която релефът е съвсем деликатен и може да се пише с всякакви пособия.
 • Коптско връзване с цветно промазано памучно въженце, цвят по ваш избор – това връзване позволява пълно отваряне на албума/книгата

Колко снимки побират нашите албуми?

В малкия албум (22 х 17) на всяка страница могат да се залепят:

 • 1 хоризонтална 13 х 18 или 10 х 15 или 9 х 13
  Ако слагате само хоризонтални – 60 снимки максимум
 • 2 вертикални 9 х 13
  Ако слагате само вертикални малки – 120 снимки максимум

В големия албум (32 х 22) на всяка страница могат да се залепят:

 • 1 хоризонтална 25 х 20 или 21 х 15 или 18 х 13
 • 2 вертикални 13 х 18
 • 1 хоризонтална + 1 вертикална 10 х 15
 • 2 вертикални 10 х 15
 • 4 хоризонтални 9 х 13
 • 3 вертикални 9 х 13

Поради многото възможни комбинации, тук е по-трудно да се изброят всички, но все пак, ако слагате само малки снимки, ще се поберат около 200. Ако слагате по-големи – около 120 броя.

Фото албум

Допълнително предлагаме:

Релефен надпис или символ по ваш избор, изграден на корицата. Според сложността на изработка: 5 – 10 лв.

Повече страници в тялото – 5 лв за всеки 20 страници в албума и 40 страници в книгата.

Поръчкова ръчна хартия за обличане на корицата. Подходящо, ако желаете конкретен цвят или декорация за корицата, каквито нямаме налични. Според сложността на изработка и размера: 10-20 лв.

Богат избор от хартии и картони за тялото на албума/книгата. Възможни са цветни, гладки, релефни, перлени, с воден знак… Работим с всички вносители на хартия в България. Цената зависи от конкретния избор, обикновено варира от +20 до +100% базовата.

Различен размер и пропорции на албума/книгата. Може би желаете квадратен албум? Или пък мини книжка? Или нещо на точен размер? Пишете ни, и ще сметнем цената според нужните материали и сложността.

Друга декорация, като сатенена или натурална панделка, мъниста, дантела, печат на някои/всички страници в албума…

 


 

Сватбени покани

Всъщност поканите могат да бъдат за всякакво събитие! Имаме един семпъл модел, който е предпочитан от много наши клиенти – разбира се правим пълна персонализация за всеки. Примери ще намерите в този раздел на сайта.

Сватбена покана от ръчна хартия и луксозен плик

Базовата цена е 4 лв/бр. Това включва:

 • Картонче от поръчкова ръчна хартия с размер 20 х 10, 15 х 12 или 15 х 15 см, излято в специален шаблон за получаване на красиви органични краища на хартията.
 • Оформление на ваш текст за покана и цветна разпечатка на текста на бял паус + ръчно накъсване на краищата на пауса – малък, но важен детайл, който избягва острите, отрязани на прав нож краища.
 • Перфорация и връзване на двата елемента с панделка от хартиена рафия или друг материал по ваш избор – например цветен коноп, юта, сатен, органза и тн.

Допълнително предлагаме:

Луксозен плик по размер на поканата (на снимката горе – зелен плик): 1 лв/бр. Пликът изработваме от луксозна италианска релефна хартия Tiziano, с памучна нишка. Релефът на тази хартия я прави подходящо допълнение към нашата ръчна хартия, а богатата палитра от цветове ни позволява да голяма свобода на избора.

Вграждане на семена в хартията (покълваща хартия): 1 лв/бр. Възможно е в процеса на създаване на ръчната хартия, да вградим в пулпата семена от растения. В последствие, ако засадите така направената „покълваща хартия“ в почвата, от нея ще се роди нов живот! Цената предполага, че ще използваме наши семена – микс от тагетес, детелина, космос. Ако желаете да вградим специфични семена, пишете ни, възможно е. Цената включва и малко листче с указания за посаждане, добавено към поканата – или привързано към гърба на поканата, или пуснато в плика. Това листче се отпечатва също на луксозна хартия Tiziano, цветно, в подходящ за поканата цвят.

Изцяло различно решение за вашата покана. Ако желаете нещо различно и уникално, свържете се с нас и нека го обсъдим. Ето един такъв пример – покана от голям лист пресована ръчна хартия, с две сгъвки, ярък луксозен картон за текста, ръчно оформени есенни листа от цветни хартиени шнурове и цветни памучни конци, оранжево листо от обемна ръчна хартия с вградени семена за покълване, връзка от хартиена рафия и дървено оранжево копче.

Бутикова сватбена покана с покълваща ръчна хартия

Всички детайли са уточнени в разговор с клиента и съобразени с изискванията и нуждите.

 


Цените на тази страница са без ДДС. При ваше желание, можем да начислим данъка и да издадем данъчна фактура (в брой или по банков път). Ако нямате ДДС регистрация, можем да издадем и опростена фактура, при 100% авансово плащане по банков път.