Пробни листове с невен

В началото на месеца направихме няколко проби за листа, които да послужат като декорация за една великденска картичка. Целта беше хартията да няма композиция или акцент сама по себе си, а да се използва за апликация върху картон. Готовата картичка (всъщност се получиха два съвсем различни модела) ще видите тук след ден-два, а сега пускаме снимки на пробните листове.

Marigold in a sheet of paper

Това е лист рециклирана  хартия Palatina Avorio (вече споменахме за нея), в който сме добавили нарязани венчелистчета от невен и жълт гербер. Като фон (понякога му казваме и „пълнеж“) ползвахме натрошена на ситно слама и брезово лико.

За втората проба намалихме пъстрите елементи и добавихме по-големи парчета от ликото, на снимката се виждат загатнати – прозират леко през хартията:

Bast and Marigold in a sheet of paper

На пръв поглед двата листа си приличат доста, но разликата в съставките си проличава наистина при снимките на просветка. Ето и „светнатите“ версии на първата и втората проба:Marigold in a sheet of paper

Тук с личат всички ситни парченца треви и лико, докато на следващата снимка много ясно изпъкват по-големите клечки:

Bast and Marigold in a sheet of paper, backlighted

И двете изглеждат много добре осветени и нищо чудно някой ден да се превърнат в абажур на настолна лампа! Ето, че макар и да не използвахме тези листа за картички, експериментът беше успешен! Очаквайте и самите картички (за които трябваше да направим 50 листа, подобни на тези, както и над 300 хартиени яйца)!

пп: Още две снимки на тези листчета: първото в анфас и второто в 3/4.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.