Плик и картичка от ръчна хартия

Дойде ред да ви покажем и нашите пликчета с картички! В предишното блогиране писахме за някои от шаблоните, които използваме, за да изливаме хартията в различни форми. Един от тях е във формата на разгънат пощенски плик. Сгънат и залепен, пликът е с малко нестандартен размер (13 х 8.5 см), но пасва идеално на показаните листчета. Двата елемента на комплекта изливаме от една и съща пулпа, за да си подхождат. По-долу ще видите още снимки и информация по темата.

Envelopes with matching cards

На снимката горе виждате пликове и картички от три вида хартия. По-тъмните се получиха като рециклирахме кафява крафт хартия и добавихме стрити сухи листа и горски теменужки. Плика с картичка в дясно са получени от рециклирането на изрезки от хартия Fabriano Palatina цвят слонова кост, с добавени венчелистчета от невен и лико от бреза. Последните са най-интересни – обикновена бяла хартия с парченце червен картон и смлени люспи от лук. За лука в хартията ще пишем повече в отделна публикация.

Картичките в горните комплекти са едностранни – могат да се доизкусурят с парченце паус за надписване и панделка от рафия; да бъдат залепени върху картонче като основа или да се ползват директно като малки листчета за пожелания. А ето и вариант за сгъната картичка с цветен акцент, на която ѝ трябва само едно надписване:

Envelopes with matching folded cards

Синият комплект е по-семпъл, но интересното му е , че е оцветен с темпера още на ниво пулпа и е сушен на въздух, което го прави по-релефен и порест. На голямата снимка това се вижда по-добре.

Винаги имаме десетина различни готови за продаване комплекта, така че ако ви харесва формата и идеята – пишете ни! Такива комплекти сме правили и по поръчка, както в големи бройки за покана за юбилей, така и като единични пликчета с картички за прилагане към подарък за рожден ден.  Ако имате нужда от нещо специално, ще се радваме да го създадем!

You may also like...

2 Responses

  1. Ани says:

    Много хубави ръчни картички. Харесва ми много стилът на изработка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.