Лист с минзухари

Ето че дойде ред на първото публикувано листче. Избрахме да започнем с един от любимите ни листове за картички – кремава хартия с цели жълти минзухари. Хартията е рециклирана Palatina Avorio на Fabriano – нея ще срещате често като основа на нашите експерименти, тъй като преди време се сдобихме с голям куп вече ненужни ценови листи. И така, вместо в коша за боклук, една от ценовите листи се превърна в този лист хартия:

A letter sheet or a greeting card

Минзухарите са събрани и хербаризирани от нас през пролетта на 2008 година, близо до Кокаляне. Тъмните клечки са от брезово лико – също често използвано в хартиите ни. Има и пръснати цели венчелистчета от невен – обикновено събрани след увяхването на някое букетче. Вижте страницата с материали, която ще обогатяваме непрекъснато с повече информация за различните използвани магически съставки.

Първоначално идеята беше това да е картичка, която да се сгъва по късата страна и да стои като „колибка“ на масата. Само че хартията стана доста фина, така че повече ѝ подхожда определението „лист за писмо“… А тази снимка показва колко тънка всъщност е хартията:

A letter sheet or a greeting card, backlighted

Това е същото листче, но осветено отзад със еквивалента на 120 ватова крушка. Виждате струпването на ликото в долния край на картичката – доста по-незабележимо в предната снимка! Множество други интересни органични детайли стават видими при този тип осветяване.

Това се нарича снимане на подсветка (или просветка, или backlight, или lightbox) и масово се използва при демонстрация на декоративни (ръчно или машинно направени) хартии. Основната причина е, че често тези хартии се използват за направата на абажур за осветително тяло и за целта е необходимо да се види как изглежда една хартия „на тъмно“ и „на светло“. На Фликър има още една снимка на тази картичка – портрет, без подсветка.

Това е за сега – ние чакаме коментари, а вие чакайте следващите снимки!

You may also like...

3 Responses

  1. Monika says:

    Имате моите искрени овации! 🙂
    Всичко, което видях ме грабна на 100 %!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.