Първи проби с лико от бреза

Още преди да рециклирме кашона, за който писахме в предното блогиране, правихме едни от най-първите си хартии въобще. Точно се бяхме сдобили с любимото лико от бреза и експериментирахме с него на воля. Листчето по-долу е от луксозната хартия Fabriano Ingres, 90 грама, останала като изрезки от фирмени бланки с нестандартен размер. Тъй като тогава нямахме точна представа колко от декорацията да добавим в дадено количество каша, или колко раздробени да са парчетата лико, или колко каша е нужна за оформяне на лист с нормална дебелина… Резултатът беше един много тънък, почти прозрачен лист, украсен хаотично с много лико:

Chaos in a sheet of paper

Дори на маса си личи, че сме прекалили с ликото, макар че истинското положение е далеч по-интересно. Просветката разкрива всички онези парченца, които хартията скрива, когато е без задно осветление:

Chaos in a sheet of paper

Виждате колко тънък е листът – на места прозира почти до бяло, като се виждат дори най-фините дървесни частици. Това го прави идеален материал за абажур за лампа, стига да уцелим количеството на ликото!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.