Рециклиран кашон

Един от първите ни експерименти с рециклиране включваше парчета от стар кашон. За разнообразие добавихме от вече познатото ви лико от бреза (прочетете повече за него в страницата с материали) и натрошени полски цветенца. Резултатът беше един хубав, плътен лист с цвят на кашон и пръснати в него парчета лико (и тук-там се виждат лилавите цветчета):

Oldschool letter sheet

Кафявото подхожда на ликото и като цяло хартията има едно ретро излъчване, малко като бакалска опаковъчна хартия, но декоративна. Въпреки малкото количество каша, което използвахме за този лист, той стана доста плътен и твърд като картон. Това е заради специфичната пулпа, която се използва за изработка на грубите кашони. На просветката се вижда колко малко светлина пропуска листът:

Oldschool letter sheet, backlighted

Можете да видите тъмните силуети на множество „бабунки“ от пулпа, които подсказват, че сме подценили кашона и не сме разбили кашата достатъчно добре. В този си вид листчето не е неподходящо за изработка на абажур за лампа, но с по-добро разбиване и по-малка плътност може би резултатът ще е по-добър.

You may also like...

3 Responses

  1. Стела says:

    Здравейте, радвам се на сайта ви.Има ли място, където показвате как се прави хартия? Искам да се науча:)

  2. Боби says:

    За момента сме направили само една демонстрация, иначе теоретично е възможно да се направи подобна навсякъде, където има ток и течаща вода 🙂 Отговорихме на мейла ви с повече подробности!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.