Снимки и впечатления от Handmade Day 7

Ето, че мина Handmade Day 7 – събитие, което следя от години, но едва на това издание успях да присъствам (макар и без Гери, та се надявам да се класира за есенното издание). По-долу ще споделя някои от директните ми впечатления, като на нов посетител и изложител, без база за сравнение с предишни пъти. Но преди това ето малко мои снимки от събитието, няколко стотин други от Еличката, Ваня и Венци и още доста снимки от Алекс.

Handmade Day 7

Handmade Day в същината си е един градски панаир на ръчно направените неща, на който се събират много приятели. Нещата варират от бижута във всякаква форма, през кукли и играчки, картини и плакати, декоративни сувенири… до дрехи, чанти и шапки и дори храна и калейдоскопи.

Първо, имаше много повече хора, отколкото очаквах. И като изложители, и като посетители. Изумих се и колко внимание привлече нашето демо за рециклиране на хартия! За щастие Хунта и Алекс ми асистираха с маса и директно участие, така че демото все пак се състоя. Първоначално бях решил да направя две сесии по около час (по обяд и в късния следобяд), но понеже непрекъснато имаше любопитни погледи наоколо, реално правихме хартия в продължение на общо 4 часа. През това време Алекс дори продаде няколко от бижутата си!

Всички, с които говорих, бяха много дружелюбни и усмихнати. Никой не се притеснява да споделя опит и знания, няма напрежение като от издаване на фирмени тайни когато питаш „това как го направи“ или „от къде се купува това“. С удоволствие обясних на всеки желаещ да слуша, как се рециклира хартията и какво е нужно за целта. На свой ред се запознах с различни хора, видях лампи с ръчна хартия, получих подарък лавандула за проби и какво ли още не…

Тъй като това е панаир, очаква се изложените неща да са за продан (или за размяна, при желание). Хората нямат притеснение да питат „Това колко струва“, макар че е по-добре да имаш изложени по виден и достъпен начин нещата, които предлагаш, прилежно надписани с цени. Аз лично не очаквах такъв голям интерес и поради неподготвеност повечето време реално не бях изложил нищо „за продан“. Въпреки това реализирах 4 продажби (и три замени) – другият път ще отида със значително по-голяма маса и стойка за картичките!

Мястото като площ е малко – не си представям ако бях отишъл един час по-късно как щеше да стане настаняването. Всяка свободна стена беше заета с масичка, куфар, кутия, стойка… В дългосрочен план или ще трябва по-голям двор, или някакъв ред на запазване на местата, тъй като малко ме притеснява принципът „кой превари – той завари“. Чудя се дали не заех на някой любимото място с присъствието си? „Комшийката“ по място пък седеше през цялото време точно пред тонколоните и масата с музиката, което си надува глава, определено.

Много удобно е наличието на кафенцето в двора – и като тоалетна, и за напитки, и за скарата със 50 кюфтета, която заработи доста късно по мнение на празният ми стомах 🙂 Мястото също е чудесно, защото е точно до пешеходния мост и мисля това води една добра част от потока. Доста препича слънцето в това дворче, но за щастие за нас имаше чадър, който ни спаси от слънчасване.

На есен, за Handmade Day 8, съм решил вече да присъствам, този път по възможност с Гери. Тогава ще си носим голяма маса, столове (задължително) и стойка за готовите хартии. Мисля също да покажем и поне две от бамбуковите лампи, които в момента са в разработка, както и няколко рисувани глинени гърнета, някои от тях също превърнати в нощни лампи с ръчна хартия…

Благодаря от името на двама ни на всички, които се спряха пред масичката, задаваха въпроси, участваха в процеса, оставиха хартия за рециклиране и просто се радваха на това, което показахме. Надявам се да се видим пак на есен!

ps: С малко закъснение, ето и думи и образи от Митко Поморийски!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.