Обици от ръчна хартия – историята

Вероятно вече всички следящи сайта знаят, че от тази пролет правим бижута с нашата ръчна хартия. Само че последователността на обявяване малко се обърка; събитията ни изпревариха, така да се каже.

Обикновено като създадем нещо ново го снимаме, пишем за него на блога, после качваме снимки на Flickr и накрая разни хора започват да ни пишат, че го харесват и искат да си го купят.

Handmade Day 9В края на месец май, обаче, започна да наближава HMD9 и след доста гледане, проучване, мислене и набавяне на материали ние решихме да направим няколко обици от нашата ръчна хартия. Веднага след събитието смятахме да снимаме готовите обици и да ги покажем тук, но до това така и не се стигна, защото познатки и приятелки изкупиха продукцията!

От там се започна едно правене на бижута, което се оплете с продажби, поръчки и наличности и се проточи два месеца. Чак през август успяхме да качим снимки на останалите обици.

По това време измислихме и разгъвка за малка кутийка, в която да даваме бижутата. Кутийките са направени от здрав опаковъчен картон, облепен с ръчна хартия и са чудесна опаковка, особено ако обиците ще са за подарък. Не сме писали специално блогиране за тях, но ето една голяма снимка, която дава добра представа.

Когато наближи есента и HMD10 запретнахме ръкави и за десетина дни спретнахме още много нови модели обици и няколко комплекта от обици и колие. Разбира се, част от тях също се продадоха още преди да качим снимките.

Our handmade earrings displayСледващата ни стъпка ще бъде да разнесем част от бижутата по тематични магазинчета, с идея да стигнат до повече хора. А и да се видят на живо е много по-различно от снимка по Интернет! За момента са изложени в офиса, на нашето уникално стелажче. Ще ви държим в течение.

А между другото, някои от обиците на снимките са направени по идея на клиента – дали като модел, материали или декорация. Така се получават пълни уникати на бижута по поръчка. Така че ако си харесате нещо от показаните в Магазина – пишете ни и ще ви го изпратим! Ако си харесате нещо от снимките из Facebook и Flickr – пишете ни и ще видим дали е възможно да ви направим нещо подобно! И ако имате някаква луда идея, която се чудите дали може да се реализира с ръчна хартия – пишете ни, харесваме лудите идеи 🙂 !

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.