Три нощни лампи с ръчна хартия

Миналата година ви показахме нашите първи три нощни лампи с абажур и декорация от ръчна хартия. Едната от тях се продаде веднага, другата пострада и направихме нов абажур преди да продадем и нея, а тази с гърненцето също получи нов абажур. Направихме и две изцяло нови лампи, които в момента се продават в едно магазинче за подаръци.

Ето снимки на трите нови лампи; следват описанията.

Night lamp with handmade paper shade Night lamp with handmade paper shadeNight lamp with handmade paper shade

Първата е със същото ръчно рисувано глинено гърненце, но с абажур, направен по новата ни технология, от големите листи хартия. Така е значително по-устойчив и има само едно „слепване“, вместо четири. Хартията е светло розова, с добавени розови и лилави венчелистчета. Много подобна е на тази, показана в едно предишно блогиране. Ето и снимка на лампата на светло.

Абажурът на втората лампа е с любимите ни люспи от борова кора. Тях използвахме при първите си бамбукови лампи. Хартията е в светла охра, с добавено дървесно лико и парченца едро смяна хартия, на която се виждат буквички от печата върху нея. Тялото на лампата е облепено със същата хартия и люспички и украсено с рафия. След това е лакирано с матов лак, за устойчивост.  Ето и снимката на светло.

Последната лампа е с абажур от светла хартия (почти бяла, съвсем лек кремав оттенък), към която сме добавили шепа окосен райграс и стрити сухи полски треви. Точно след като бяхме направили лампата, получихме коментар с предложение да използваме окосена трева – страхотно съвпадение! Тялото е облепено със същата хартия и украсено с лютиче и стръкче от сухата полска трева. Отново е лакирано за устойчивост и ето снимка на светло.

През последните няколко седмици, докато работихме по поръчка за сватбени покани, успяхме да намерим време за експерименти и да направим няколко изключително тънки листа хартия, които са идеални за бъдещи лампи! Надяваме се скоро да имаме възможност да ви ги покажем.

Трите лампи в това блогиране се продават. Разбира се можем да направим и нещо специално за вас, ако разполагате с време, за да можем да създадем уникална хартия по ваше предпочитание!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.