Нов абажур за лампа

Преди време показахме три нощни лампи с абажур от ръчна хартия. Едната отпътува към Коко, другата я ползваме докато се намери някой заинтересован, а последната… Нейният абажур пострада тежко след HMD8 и се наложи да го развалим.

В случая разрушението послужи като катализатор на съзиданието и няколко седмици по-късно лампата вече има нов абажур. В духа на рециклирането, направихме новия абажур като смляхме на каша хартията от предишния и добавихме малко декорации и хартия, тъй като в процеса има загуби, а и едрите детайли изчезват при смилането. Получиха се тези четири листа хартия:

Marigold and pine bark paper

Ясно се виждат венчелистчетата от невен и парчетата борова кора. Снимката със задно осветление разкрива богатата структура на хартията:

Marigold and pine bark paper, backlit

Обърнете внимание на полу-прозрачните кафеникави парченца – това са частици от предишния абажур, добавени по-късно в процеса на смилане на пулпата; затова и са по-едри и допълват декорацията.

Night lamp with handmade paper shadeИ накрая, ето я лампата с вече познатото тяло, облепено с парченца ръчна хартия и лакирано заедно с хербаризирано жълто полско цвете и новият абажур с прекрасно прозиращите оранжеви листенца.

Хартията е апликирана върху прозрачен термоустойчив филм и ако използвате лампата със енергоспестяваща миньонка (крушка E14), няма да имате никакви проблеми с нагряване. Лампата е с 1 метър бял кабел (може да се удължи до желан от вас размер) и бял превключвател.

Ако някой си я хареса и е пламенно убеден, че мястото ѝ е в неговия дом, да драсне на info@bghandmade.com!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.