Две сини картички

Докато сме още на вълна хартиен шнур, искаме да покажем и тези две сини картички с леко морско настроение. Те са доста различни, въпреки че са направени от една партида рециклирана синя хартия и подложка от син картон Tiziano. За контраст сме добавили и по една лентичка от светла хартия с малко смлени растителни декорации.

Greeting card with handmade paper

Първата картичка е предвидена да се окачва, така вместо сгъвка има ухо от шнур, на което да виси. Спираловидното елементче може да се приеме за стилизирана вълничка или пък просто заврънтулка – който както го вижда 🙂 . Цветенцата, които сме добавили в синята хартия са от жълт кантарион и сами заеха тези позиции при изливането на пулпата. Картичката е подпряна на едно гърненце, от което виждате да стърчат тревички и цветенца. Те присъстват и в хартията, само че в смлян вариант и не се разпознават много.

Greeting card with handmade paper

Втората картичка е хоризонтална, двойна,така че да може да се надпише от вътрешната страна. Тук лентичката бяла хартия стърчи настрани извън картонената подложка и прави картичката да изглежда малко асиметрична. За подредбата на двете жълти цветенца си поиграхме малко, особено с дръжките, които реално не се бяха запазили при хербаризирането. И, разбира се, хартиен шнур в естествен цвят, промушен през картона във формата на панделка.

Можете да видите още от нашите картички на Flickr, а ако сте си харесали някоя от тях или искате да ви направим друга по ваши спецификации – пишете ни на info@bghandmade.com!

You may also like...

1 Response

  1. Тай says:

    Чудесни са.. И всички неща в сайта Ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.