Картички с декорация от хартиен шнур

В скорошно блогиране писахме за фигурките от хартиен шнур с тел и как го използваме за украса по нашите картички с ръчна хартия. Сега искаме да покажем още няколко примера в същата посока.

Greeting card with handmade paperВинаги търсим простите, изчистени форми в картичките ни. Тази на снимката е едностранна (без сгъвка), с основа от резедав релефен картон и листче ръчна хартия, което е свободно стоящо. В долната част сме оставили повече място за писане на пожелания. Хартията е с фини парченца полски треви и хербаризирани жълтурчета, а техните дръжки и буквите „ЧРД“ са направени от тънки парченца лико.

Шнурът е едно цяло парче, което оформя сърце като дръжка или закачалка на картичката, прикрепва ръчната хартия към картона и завършва със спирала, като филиз на растение.

Greeting card with handmade paperЗа Свети Валентин направихме картичка, в която използвахме сърчице от хартиен шнур като декорация. Основата е от червен картон Fabriano Elle Erre, а върху нея е залепен лист ръчна хартия с много шафран, който покрива и лицето, и гърба.

По принцип шафранът е изключително скъпа подправка, но в Истанбул се продава на големи пакетчета и ниски цени (което вероятно говори за кулинарните му качества). Открихме, че шафранът оцветява доста хартиената пулпа, при това в цвят, който подхожда на червения картон.

На лицето на картичката сме изрязали сърце, използвайки един от шаблоните ни, за които писахме наскоро. Декоративното сърчице от шнур залепихме накрая като обемен акцент.

Greeting card with handmade paperПоследна в това блогиране е една мини-картичка (10 х 8 см в сгънат вид) във великолепно лилаво. Картонът е отново Fabriano Elle Erre, а ръчната хартия – с деликатен лилав оттенък. Вградено е едно стръкче хербаризиран див зюмбюл. Завършващата декорация отново е филизче от зелен хартиен шнур с тел.

Тези картички, както и много други, можем да направим специално за вас, дори да бъдат изменени според вашите изисквания. Една колекция от наши картички е от скоро в в магазин за сувенири на ул. „Екзарх Йосиф 2″, където можете да ги видите на живо!

You may also like...

2 Responses

  1. Krasi says:

    Страхотни, много семпли и елегантни неща правите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.