Картичка със сърце от цветя

На 30 Април родителите на Гери отпразнуваха своята сребърна сватба. Част от подаръка ни за тях беше една специална картичка, изработена отново със смесени техники. След като вече бяхме направили сватбената картичка в лилаво със всичките ѝ прилежащи предварителни проби, вече имахме идеи  и знаехме как да я направим.

За основа използвахме син картон, в който изрязахме сърце. Отново ефект на „прозорче“, но едностранно, тъй като прозира само лицето на апликираната ръчна хартия, а гърба е скрит от картона.

Самият лист ръчна хартия направихме отново леко тониран в розово с добавени в кашата стрити венчелистчета от невен. С много прецизност и с помощта на пинцета подредихме цветчета от див зюмбюл във формата на сърце. А в средата поставихме  младоженците, символизирани от два минзухара – син за момченце и жълт за момиченце.

Картичка със сърце от цветя

Подобна картичка винаги може да се направи и с едноцветни минзухари, а дори и с друг вид цветя, които обаче трябва да тестваме предварително, защото не всяко цвете издържа на процеса, на който го подлагаме и някои губят цвета си при сушенето, а други пускат много боя и зацапват листа.

Впрочем нищо в картичката не подсказва, че сватбата е сребърна, освен надписването с химикал със сребърен глитер, така че в друг случай би могла да се подари и на сватбения ден или дори да се използва за покана от страна на младоженците.

Честита сребърна сватба! Чакаме злато…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.