Сватбена картичка в лилаво

Предишната седмица нашите приятели Алекс и Хунта бяха гости на изискана сватба в Симеоново. Няколко дни по-рано се свързаха с нас с молба да им направим уникална поздравителна сватбена картичка. Основните насоки бяха:

 • Квадратна форма с размер 15 х 15 см, за да влиза в кутията с подаръка
 • Лилаво излъчване, за да подхожда на кутията и опаковъчната хартия
 • Инициалите на младоженците да са изписани с диви цветя
 • Да има „прозорче“ по подобие на нашата великденска картичка с яйце
 • Да не бъде лъскава или с орнаменти; Алекс е архитект и поиска нещо изчистено и стилно

Веднага се сетихме за наскоро събраните диви зюмбюли, които варират от светло розово до тъмно лилаво. След малко търсене се спряхме на картон Fabriano Tiziano Amaranto, който е наситено лилав (вижте снимката по-долу).

Изрязването и лепенето на картичката беше лесната работа. За прозорчето от ръчна хартия бяха нужни много повече усилия и търпение. Първо направихме няколко проби с бяла каша, която тонирахме в различни светло розови и лилави тонове като я смесихме с каша от розова опаковъчна хартия. След това добавихме  стрити листенца от зюмбюл, като фина декорация на хартията.

Накрая подбрахме 20-тина стръкчета от цветето и внимателно подредихме всяко от тях с пинцета по ръба на още мокрото квадратно листче. В средата изписахме инициалите на младоженците – Г + Н. Това завърши прозорчето, което после залепихме между два слоя от картона и така картичката стана готова.

IMG_3555

Понеже ползвахме същата техника като при картичката с яйцето, листчето от ръчна хартия пропуска светлина като „прозорче“, когато се освети отзад със свещ или лампа. Това разкрива структурата на хартията и най-дребните детайли по венчелистчетата на зюмбюла.

IMG_3562

На младоженците Георги и Надя – честито и се надяваме да са харесали своята сватбена картичка!

You may also like...

4 Responses

 1. Алекс says:

  Мисля, че останаха приятно изненадани. Все пак си проличава по-специалното отношение.
  А най-интересното и изненадващо нещо, което не очаквахме беше ,че картонът на картичката си пасна почти на 100% с този на кутията като цвят! 🙂 Получи се перфектно и аз лично съм много доволна!

 2. Боби says:

  Еее, браво, бях се притеснил с това множество лилави как ще стане работата!

 3. Ани says:

  Невероятна сватбена картичка – браво !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.