Албуми и книги

На тази страница са показани нашите книги и албуми. Изработени са с твърди корици, облечени с ръчна хартия, а тялото им е от луксозна италианска хартия или картон. Кориците и тялото са зашити на ръка със здраво въженце от промазан памук. По-долу в тази страница ще видите галерия с някои подбрани наши проекти.

Когато тялото е от картон, книгите ни са подходящи за фото албуми – сватбени, семейни, бебешки, детски, където снимките могат да се лепят директно по страниците. Ако тялото е от хартия, книгите са подходящи за сватбена книга за пожелания, личен дневник или журнал, книга за гости, книга със стихове…

Предлагаме два размера: малък (22 х 17 см) и голям (32 х 22 см). Базовите цени са съответно 40 и 70 лв. Тази цена включва:

 • Две твърди корици от 2 мм дебела мукава, облечена с ръчна хартия, избрана от вас от наличната ни в момента.
 • Тяло от луксозна, релефна, италианска медия Rusticus (бяла/слонова кост/светло бежова, по избор).
  • Във фото албум слагаме 30 листа (60 страници) 240 г картон, който идеално понася залепване на много снимки и писане, рисуване.
  • В книга ползваме 50 листа (100 страници) 140 г хартия, при която релефът е съвсем деликатен и може да се пише с всякакви пособия.
 • Коптско връзване, което се прави изцяло на ръка, с промазано памучно въженце в цвят по ваш избор. Това връзване позволява пълно отваряне на албума, така че да може да стои разтворен върху маса например.

Срок за изработка

Стандартния срок за албум или книга без релеф на корицата и при налична готова ръчна хартия, която да бъде одобрена от клиента, е 7-9 работни дни след одобрение. За добавка релеф на корицата, +2 дни. За допълнителни страници, +1 ден. За изработка на поръчкова ръчна хартия по избор на клиента, +5-10 дни. Други екстри и добавки, даваме срок след уточнение на всички детайли. В повечето случаи голям албум с релеф на корицата отнема 2 седмици.

Налични готови албуми

Поддържаме налични няколко албума от малкия размер, с цена 40 лв. Те са готови за получаване в нашия офис в рамките на работния ден или за изпращане по куриер на следващия ден след направена заявка.

Допълнителни възможности

Релефен надпис или символ по ваш избор, изграден с изпъкнал релеф на корицата – 10 лв.

Персонализирана първа страница – 5 лв. Отпечатан лист паус, залепен към първата страница на албума. Може да съдържа послание, посвещение, всякакъв друг текст, снимка, колаж, илюстрация…

Повече страници в тялото (всеки 20 страници в албума и 40 страници в книгата) – 10 лв.

Поръчкова ръчна хартия за обличане на корицата. Подходящо, ако желаете конкретен цвят или декорация за корицата, каквито нямаме налични. За малък албум/книга – 10 лв, за голям – 20 лв.

Богат избор от различни хартии и картони за тялото албума/книгата. Възможни са цветни, гладки, релефни, перлени, с воден знак… Работим с всички вносители на хартия в България, каталози можете да разгледате в офиса ни. Цената зависи от конкретния избор, обикновено варира от +20 до +100% базовата на албума.

Различен размер и пропорции на албума/книгата. Може би желаете квадратен албум? Или пък мини книжка? Или нещо на точен размер? Пишете ни, и ще сметнем цената според нужните материали и сложността.

Цветен цифров печат на няколко или всички страници в албума – възможно е само за малкия албум, по запитване. Като ориентир, изцяло отпечатан малък албум е ~100 лв, ако вие подадете готов за печат PDF.

Колко снимки побират нашите албуми?

В малкия албум (22 х 17) на всяка страница могат да се залепят:

 • 1 хоризонтална 13 х 18 или 10 х 15 или 9 х 13
  Ако слагате само хоризонтални – 60 снимки максимум
 • 2 вертикални 9 х 13
  Ако слагате само вертикални малки – 120 снимки максимум

В големия албум (32 х 22) на всяка страница могат да се залепят:

 • 1 хоризонтална 25 х 20 или 21 х 15 или 18 х 13
 • 2 вертикални 13 х 18
 • 1 хоризонтална + 1 вертикална 10 х 15
 • 2 вертикални 10 х 15
 • 4 хоризонтални 9 х 13
 • 3 вертикални 9 х 13

Поради многото възможни комбинации, тук е трудно да се изброят всички, но все пак, ако слагате само малки снимки, ще се поберат около 200. Ако слагате по-големи – около 120 броя.

Галерия

Това са само някои от многото проекти, които сме изпълнили от 2010 година насам. Ако си харесате нещо, ще опитаме да го наподобим, но работата с ръчна хартия винаги създава уникални резултати. Ако пък искате да е „като това, но по-различно“, пишете ни и заедно ще намерим търсения резултат!


Цените на тази страница са без ДДС. При ваше желание можем да издадем данъчна фактура (в брой или по банков път) като начислим данъка. Ако нямате ДДС регистрация, можем да издадем и опростена фактура, при 100% авансово плащане по банков път.